شور و ترشی از مخلفات خوشمزه و بی نظیر برای غذا است. میتوان گفت که پایه اصلی ترشی و شور کلم است و با شروع فصل پاییز و بیشتر شدن گل کلم تهیه ترشی فکر بسیار خوبی است.شور مخلوط در فصل پاییز محبوبیت بسیار زیادی دارد و برای تهیه آن آب و نمک را با هم مخلوط میکنند در این مقاله قصد داریم که روش تهیه یک شور خوشمزه خانگی را به شما آموزش دهیم.
مواد مورد نیاز برای تهیه شور خانگی :
گل کلم : ۱ عدد
کرفس (برگ و ساقه): ۱ دسته
هویج: ۱ کیلو
سیر: ۲ بوته
فلفل ترشی: ۲۰۰ گرم
ترخون: ۱۰۰ گرم
سرکه قرمز: 1 لیوان
آب: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم طرز تهیه شور مخلوط خانگی
ابتدا گل کلم ، کرفس را باساقه و برگ و هویچ را خرد کرده و آن ها را خوب بشویید سپس آن را در صافی بریزید تا آب آن ها گرفته شود. سپس پوست سیر را جدا کرده به همراه ترخون و فلفل ترشی بشویید اما آن ها را خرد نکیند بعد از این که کار شستشو را انجام دادید پارچه ای تمیز تهیه کنید و روی کاینت یا جای مناسب دیگری قرار دهید و تمامی سبزیجات شسته شده را روی آن قرار دهید تا آب آن ها کامل گرفته شود و سبزیجات خشک شوند برای این که سبزیجات خشک شوند لازم است که به مدت یک روز روی پارچه باشد تا هیچ گونه رطوبتی نداشته باشند.
مرحله بعدی این است که شیشه های بزرگی که میخواهید مخلفات را در آن قرار دهید تهیه کنید و به صورت ردیف مانند مخلفات کلم ؛ کرفس ، هویچ ، حبه های سیر، فلفل ترشی و ترخون را بچینید تا جایی که شیشه پر شود
در این مرحله یک قابلمه را پر از آب کنید و چند قاشق سوپ خوری به آن نمک اضافه کنید نکته ای که در این مرحله وجود دارد این است که شما میتوانید با توجه به ذائقه ای که دارید میزان نمک را کم یا زیاد کنید سپس قابلمه را روی شعله قرار دهید تا به مرحله جوش برسد بعد شعله را خاموش کرده و سرکه را به آن اضافه کنید اضافه کردن سرکه در این مرحله اختیاری است اما اضافه کردن سرکه موجب جلوگیری از کپک در شور میشود پس بهتر است که سرکه نیز به آن اضافه شود.
حالا نوبت آن است که ترکیب آب و نمک را به مخلفاتی که در شیشه قرار داده اید اضافه کنید به نحوی که شیشه کاملا پر شود یادتان باشد که بعد از پر شدن بلافاصله درب آن را نبندید و بگذارید که کاملا سرد شود. سرد شدن آن کمی طول میکشد سعی کنید کمی از ترکیب آب و نمک را نگه دارید و هر چند وقت یک بار به آن ترکیب آب و نمک را اضافه کنید به دلیل این که سبزیجات به سرعت آب را به خود جذب میکند بعد از این که محتویات درون شیشه کاملا سرد شد تا سر شیشه آب و نمک را اضافه کنید و درب شیشه را محکم ببندید به گونه ای که هوا وارد شیشه نشود اگر که درب شل بود میتوانید با استفاده از یک پلاستیک درب را محکم کنید. شیشه شور را به مدت 3-2 هفته در جایی قرار دهید که خنک باشد و در معرض نور خورشید نباشد. نکات مهم و کلیدی در تهیه شور
1.به ازای هر یک لیتر آب باید یک قاشق غذا خوری نمک اضافه کرد به این نکته توجه داشته باشید که اگر نمک کم باشد شور شما بی مزه میشود جدا از بی مزه بودن ممکن است شور کپک بزند و ماندگاری آن نیز پایین بیاید و اگر مقدار نمک آن زیاد باشد به شدت شور میشود پس تعادل نمک در شور در خوشمزه شدن آن تاثیر بسیار زیادی دارد
2.برای خوش طعم شدن شور حتما ازسبزیجات معطر مثل ترخون ، برگ کرف یا برگ مو اضافه کنید
3. بهتر است بعد از 15 الی 20 روز به سراغ شور بروید و درب آن را باز کنید و زودتر از موعد به سراغ آن نروید
4. به این نکته دقت داشته باشید که ترکیب آب ، نمک و سرکه را موقعی که داغ است اضافه کنید رعایت این نکته از کپک زدن شور جلوگیری میکند
5. برای خوشرنگ شدن شور میتوانید به آن کلم قرمز نیز اضافه کنید